Afspraak maken     0486/87.15.41     info@praktijkro.be

Ellen Uyttenhove

In 2004 studeerde ik af aan de universiteit van Gent als licentiate in de revalidatiewetenschappen. Hierna volgde ik nog een specialisatiejaar manuele therapie.

Reeds van toen sprak osteopathie mij al aan, maar toch verkoos ik om eerst enkele jaren ervaring op te doen als kinesitherapeute, eerst op een ambulante dienst in het ziekenhuis, daarna in een privépraktijk.

Na enkele jaren als kinesitherapeute te werken werd ik meer en meer geconfronteerd met de beperkingen van de kinesitherapie en ontstond de drang om terug te studeren. Zo startte ik met de 5-jarige deeltijdse opleiding osteopathie aan het I.A.O. (international academy of osteopathy). Een keuze waarvoor ik tot op heden heel tevreden over ben!

In 2012 schreef ik mijn thesis en legde het eindexamen voor de internationale jury af, waarbij ik mijn diploma als Osteopaat D.O. behaalde.

Om u te meest efficiënte behandeling te kunnen geven, blijf ik mij bijscholen op verschillende domeinen.

In 2015 beeindigde ik de 2 jarige opleiding ‘osteopathie bij kinderen’ bij Pantha Rei in Nederland.

Als mama van Alice en Arthur heb ik zelf het wonder van ‘zwanger zijn’ en ‘bevallen’ mogen meemaken en word ik dagelijks geconfronteerd met de zalige taak van mama zijn. Ik behandel dan ook met heel veel passie zwangere vrouwen, baby’s en kinderen.

Youri Thijs

In 2004 studeerde ik af aan de Universiteit Gent als licentiaat in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Na mijn basisstudie specialiseerde ik mij aan de Universiteit Gent in overbelastingsletsels van de knie en behaalde er in dit domein in 2009 mijn diploma van doctor in de motorische revalidatie en kinesitherapie. Tijdens deze periode was ik eveneens werkzaam als kinesitherapeut in het Centrum voor Sportgeneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent.

In 2009 specialiseerde ik mij eveneens in de manuele therapie.

Naast mijn werkzaamheid als kinesitherapeut en manueel therapeut in de praktijk te Hansbeke ben ik tevens werkzaam als lector aan de Arteveldehogeschool te Gent en ben ik als vrijwillig wetenschappelijk medewerker verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Gent.

Om mijn patiënten zo efficiënt mogelijk te kunnen behandelen tracht ik mij voortdurende bij te scholen. Zo ben ik in 2014 gestart met een 5-jarige deeltijdse opleiding osteopathie aan het I.A.O. (International Academy of Osteopathy).

Sofie Gyssels

In juni 2018 behaalde ik mijn masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, aan de Universiteit van Gent.

Sinds augustus 2018 vervoeg ik met veel plezier Praktijk Ro. Om u de best mogelijke behandeling te geven, volg ik op regelmatige basis bijscholingen. Zo begon ik onder andere in oktober 2018 aan de opleiding tot myofasciaal therapeut (vzw Trigger).

In mijn vrije tijd ben ik erg gepassioneerd door lekker (en gezond) eten, sport ik graag en doe ik af en toe een avontuurlijke reis met vriendinnen.