Ons Team

Teamleden

Ellen Uyttenhove

In 2004 studeerde ik af aan de universiteit van Gent als licentiate in de revalidatiewetenschappen. Hierna volgde ik nog een specialisatiejaar manuele therapie.

Reeds van toen sprak osteopathie mij al aan, maar toch verkoos ik om eerst enkele jaren ervaring op te doen als kinesitherapeute, eerst op een ambulante dienst in het ziekenhuis, daarna in een privépraktijk.

Na enkele jaren als kinesitherapeute te werken werd ik meer en meer geconfronteerd met de beperkingen van de kinesitherapie en ontstond de drang om terug te studeren. Zo startte ik met de 5-jarige deeltijdse opleiding osteopathie aan het I.A.O. (international academy of osteopathy). Een keuze waarvoor ik tot op heden heel tevreden over ben!

In 2012 schreef ik mijn thesis en legde het eindexamen voor de internationale jury af, waarbij ik mijn diploma als Osteopaat D.O. behaalde.

Om u te meest efficiënte behandeling te kunnen geven, blijf ik mij bijscholen op verschillende domeinen.

In 2015 beeindigde ik de 2 jarige opleiding ‘osteopathie bij kinderen’ bij Pantha Rei in Nederland.

Als mama van Alice en Arthur heb ik zelf het wonder van ‘zwanger zijn’ en ‘bevallen’ mogen meemaken en word ik dagelijks geconfronteerd met de zalige taak van mama zijn. Ik behandel dan ook met heel veel passie zwangere vrouwen, baby’s en kinderen.

Ik volg permanent bijscholingen in de osteopathie voor zowel kinderen als volwassen om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen.

Mijn bijzondere interesses:
  • baby’s en kinderen 
  • stressgerelateerde problematiek
  • gynaecologische osteopathie
 

Bij mij kan u enkel terecht voor osteopathie.

Sofie Gyssels

In juni 2018 behaalde ik mijn masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en
Kinesitherapie, afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, aan de Universiteit van Gent.

Sinds augustus 2018 vervoeg ik met veel plezier Praktijk Ro. Om u de best mogelijke behandeling te geven, volg ik op regelmatige basis bijscholingen. Zo deed ik de opleiding myofasciale therapie (dry needling) bij Trigger (2018-2019). In oktober 2019 ben ik begonnen aan de 4-jarige modulaire opleiding osteopathie aan het IAO in Gent. Deze opleiding heb ik met succes beëindigd in juni 2023. 

In mijn vrije tijd ben ik erg gepassioneerd door lekker (en gezond) eten, sport ik graag en doe ik af en toe een avontuurlijke reis met vriendinnen.

Ik blijf mij permanent bijscholen op verschillende vakgebieden (oa perinatale kinesitherapie, hyperventilatie).

Bij mij kan u voor zowel kinesitherapie als osteopathie terecht.

Elise Huysman

In Juni 2022 behaalde ik mijn masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen, aan de Universiteit van Gent.

Sinds oktober 2022 vervoeg ik het team van praktijk Ro met veel plezier om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden in hun revalidatieproces. Om dit te kunnen bereiken zal ik in de toekomst ook regelmatig bijscholingen volgen om mijn kennis steeds zo actueel mogelijk te houden.

Sinds oktober 2022 ben ik ook gestart aan de 5-jarige modulaire opleiding osteopathie aan het FICO in Antwerpen. In mijn vrije tijd spendeer ik graag aandacht aan vrienden en familie, sport en reizen.
 

Bij mij kan u enkel terecht voor kinesitherapie.